Red velvet cupcakes zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gholandské kakao2 a 1/2 lžícemáslo o pokojové teplotě120 g
cukr krupice140 gvelké nebo 2 malé vejce1 kspodmáslí250 ml
červené gelové potravinářské barvivo (pozor, nikoliv to klasické práškové, nepříjemně se podepisuje na chuti) dle potřebyocet1 lžičkakypřící prášek1 lžička
vanilkový extrakt1 lžička
Krém:
krémový sýr Philadelphia250 gkvalitní smetana ke šlehání200 mlmoučkový cukr50 g
vanilkový extrakt1 lžička
polohrubá mouka 250 g, holandské kakao 2 a 1/2 lžíce, máslo o pokojové teplotě 120 g, cukr krupice 140 g, velké nebo 2 malé vejce 1 ks, podmáslí 250 ml, červené gelové potravinářské barvivo (pozor, nikoliv to klasické práškové, nepříjemně se podepisuje na chuti) dle potřeby, ocet 1 lžička, kypřící prášek 1 lžička, vanilkový extrakt 1 lžička, krémový sýr Philadelphia 250 g, kvalitní smetana ke šlehání 200 ml, moučkový cukr 50 g, vanilkový extrakt 1 lžička

Příprava

Krásné červené bochánky s krémovou čepičkou jsem měla na svém pomyslném seznamu věcí, které chci zkusit :). 

Nadešel víkend, já si potřebovala provětrat hlavu a čekalo nás rodinné setkání, takže načasování na menší experiment bylo ideální :).

Postup:

Troubu předehřeji na 200 stupňů. Formu na muffiny vyskládám papírovými košíčky.

V míse navážím mouku s kakaem. V ručním šlehači promíchám podmáslí s červeným barvivem (barvivo jsem přidávala, dokud jsem nebyla spokojena s odstínem, takže použité množství je individuální).

Máslo s cukrem utřu do světlé pěny a spojím s prošlehanými vejci. Postupně do této hmoty přidávám střídavě po trochách suchou směs a podmáslí a vše zapracuji dohromady ručním šlehačem.

V hrníčku smíchám ocet s kypřícím práškem a přidám do těsta.

Těstem naplním košíčky a peču na 180 stupňů 20 minut. 5 minut nechám v troubě dojít.

Krém:

Smíchám moučkový cukr s krémovým sýrem a vanilkovým extraktem. V jiné nádobě vyšlehám smetanu a spojím s předešlými ingrediencemi. Nechám vychladit. Pokud by konzistence by byla řidší, může se použít ztužovadlo, ale s mírou, abyste nedopadli jako já, kdy krém nebyl ideálně hladký.

Zdobení: Já zdobila dvěma způsoby, buď pouze bílým krémem a doplnila jsem čepičku jedlými perličkami, a nebo krémem s dvojbarevným efektem – ten jsem vytvořila tak, že jsem část krému obarvila barvivem a půlku vnitřku zdobicího kornoutu jsem jím vymazala a pak naplnila klasicky krémem bílým. Čepičku jsem doplnila cukrovými srdíčky.

Závěrem: Těsto je hezky vláčné a trochu mazlavé. Není vysušené, nedrolí se, což je velké plus :). Krém je lehký, díky vanilkovému extraktu u mě povýšil a není tak hutný a přeslazený, jako bývá buttercream. Recept mě příjemně potěšil, určitě doporučuji! :)

2014-02-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI