Retro višňová roláda s pudingovým krémem

zpět
Retro višňová roláda s pudingovým krémem
Těsto:
žloutek5 kscukr krupice5 lžicpolohrubá mouka5 lžic
Náplň:
másllo250 gmléko400 mlcukr krupice2 lžíce
retro pudingový prášek s příchutí čokoláda-višeň2 balíčkycukr moučka3 lžícevišně dle potřeby
žloutek 5 ks, cukr krupice 5 lžic, polohrubá mouka 5 lžic, másllo 250 g, mléko 400 ml, cukr krupice 2 lžíce, retro pudingový prášek s příchutí čokoláda-višeň 2 balíčky, cukr moučka 3 lžíce, višně dle potřeby

Příprava

Dnes jsme jeli na rodinnou oslavu a tak jsem upekla roládu, ale né obyčejnou roládu, ale Retro višňovou a pudingovým krémem. Musím se vám přiznat, miluji Retro pudingy od Amylonu. Jsou prostě boží! Díky nim vytvoříte během chvilky originální krém na dort, nebo dezert. Více o Retro pudingách od Amylon,a.s., které jsem testovala, si můžete přečíst u mě na webu www.varimesvendy.cz.

Nejprve si uvaříme puding. Z mléka, dvou lžic cukru krupice a pudingových prášků si uvaříme hustý puding. Nezapomeneme na uvařený puding položit potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí škraloup. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s třemi lžícemi cukru moučka a pomalu přidáváme vychlazený puding. Vyšleháme v hladký krém.

Těsto na roládu si připravíme tak, že si oddělíme žloutky od bílků. Poté vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Pak pomalu ručně vmícháme do žloutkové směsi sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do růžova. Po vyndání z trouby pár minut počkáme, aby odešla vařící pára, a ještě teplou roládu srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout.

Teď již jen roládu roztočit, naplnit krémem, poklást višněmi a zatočit (při zatočení opatrně sundáváme pečící papír). Zbývající krém použijeme na zdobení rolády pomocí cukrářského sáčku. Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie.

2016-05-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI