Roláda se smetanovým krémem

zpět
Roláda se smetanovým krémem
Těsto:
žloutky4 kscukr4 lžícepolohrubá mouka4 lžíce
bílky utřené v tuhý sníh4 ks
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 kszakysaná smetana2 ksztužovač šlehačk4 ks
citronový cukr2 kscukr2 lžíce
Dále:
marmeláda nebo džem dle chuti
žloutky 4 ks, cukr 4 lžíce, polohrubá mouka 4 lžíce, bílky utřené v tuhý sníh 4 ks, smetana ke šlehání 33% 2 ks, zakysaná smetana 2 ks, ztužovač šlehačk 4 ks, citronový cukr 2 ks, cukr 2 lžíce, marmeláda nebo džem dle chuti

Příprava

Je před námi víkend, takže se určitě hodí nějaká ta dobrota ke kávičce. Co si vykouzlit z obyčejné piškotové rolády, jednu luxusní smetanovou? Rolády miluji, jsou velmi jednoduché na přípravu a dají se velmi dobře zaměnit, podle ingrediencí, které máme doma.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Než nám korpus rolády vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme s dvěma kusy ztužovače smetany. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, tak si vedle v misce ušleháme zakysanou smetanu, cukry, poté přisypeme 2 ztužovače smetany a vyšleháme. Do smetanového krému ručně vmícháme šlehačku a máme připravený krém. Korpus na roládu roztočíme, potřeme marmeládou, pak krémem a při zatáčení, opatrně sejmeme pečící papír. Poté už jen zbývajícím krémem potřeme a dozdobíme roládu a můžeme dát vychladit.

2017-07-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI