Roláda se smetanovým krémem zpět

Těsto:
žloutky4 kscukr4 lžícepolohrubá mouka4 lžíce
bílky utřené v tuhý sníh4 ks
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 kszakysaná smetana2 ksztužovač šlehačk4 ks
citronový cukr2 kscukr2 lžíce
Dále:
marmeláda nebo džem dle chuti
žloutky 4 ks, cukr 4 lžíce, polohrubá mouka 4 lžíce, bílky utřené v tuhý sníh 4 ks, smetana ke šlehání 33% 2 ks, zakysaná smetana 2 ks, ztužovač šlehačk 4 ks, citronový cukr 2 ks, cukr 2 lžíce, marmeláda nebo džem dle chuti

Příprava

Je před námi víkend, takže se určitě hodí nějaká ta dobrota ke kávičce. Co si vykouzlit z obyčejné piškotové rolády, jednu luxusní smetanovou? Rolády miluji, jsou velmi jednoduché na přípravu a dají se velmi dobře zaměnit, podle ingrediencí, které máme doma.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Než nám korpus rolády vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme s dvěma kusy ztužovače smetany. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, tak si vedle v misce ušleháme zakysanou smetanu, cukry, poté přisypeme 2 ztužovače smetany a vyšleháme. Do smetanového krému ručně vmícháme šlehačku a máme připravený krém. Korpus na roládu roztočíme, potřeme marmeládou, pak krémem a při zatáčení, opatrně sejmeme pečící papír. Poté už jen zbývajícím krémem potřeme a dozdobíme roládu a můžeme dát vychladit.

2017-07-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI