Rybízovo-tvarohový drobenkový koláč zpět

Drobenka:
změklá Hera125 gpolohrubá mouka250 gcukr moučka100 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
Tvarohová směs:
tvaroh1 vaničkazakysaná smetana1 kelímekžloutek2 ks
cukr150 golej1 lžícesolamyl2 lžíce
drobné ovoce dle potřeby
změklá Hera 125 g, polohrubá mouka 250 g, cukr moučka 100 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, tvaroh 1 vanička, zakysaná smetana 1 kelímek, žloutek 2 ks, cukr 150 g, olej 1 lžíce, solamyl 2 lžíce, drobné ovoce dle potřeby

Příprava

Tento koláč je velice variabilní a hlavně dobrý....

Uděláme si drobenku ...už jste někdy dělali drobenku v mixeru? Nebo ji pořád žmouláte v ruce?? Tak to zkuste v tom mixeru, drobenka během minuty hotová. No a tu drobenku víc jak dvě třetiny vezměte, nasypte ji do koláčové formy a udusejte třeba šťouchadlem na brambory. Potom nalijte tvarohovou směs. Tvarohovou směs uděláme tím, že smícháme uvedené ingredience a nakonec jemně vmícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Rovnoměrně rozetřete na drobenku, posypte rybízem (nebo jakýmkoliv jiným ovocem) a zasypte zbylým množstvím drobenky. Pečte na 170°C cca 30 minut. 

2014-01-17 Dezerty

Poznámka

Počet porcí: koláč o průměru (8 porcí). Doba přípravy: cca 50 minut

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI