Saské tvarohové placičky zpět

Ingredience:
brambory uvařené ve slupce500 gmáslo30 gcuker100 g
vejce2 kssůl1/2 lžičkycitron - kůra z něj1 ks
tvaroh (nejlépe domácí od farmářů)250 ghladká mouka80 - 100 gsultánky nebo kandované ovoce60 g
přepuštěné máslo na smaženícukr (skořicový) na posypání
brambory uvařené ve slupce 500 g, máslo 30 g, cuker 100 g, vejce 2 ks, sůl 1/2 lžičky, citron - kůra z něj 1 ks, tvaroh (nejlépe domácí od farmářů) 250 g, hladká mouka 80 - 100 g, sultánky nebo kandované ovoce 60 g, přepuštěné máslo na smažení, cukr (skořicový) na posypání

Příprava

O víkendech musí být něco sladkého ke kávičce a vnoučátka si také vždy smlsnou.

Brambory oloupeme, rozdrtíme v lisu a necháme vychladnout.

Z másla, cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme sůl, citronovou kůru a tvaroh. Přidáme vychladlé brambory, mouku a sultánky. Vypracujeme hebké těsto.

V pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme vrstvu přepuštěného másla silnou jako na prst. Pomoučenýma rukama tvarujeme placičky. Z obou stran je zvolna osmažíme dozlatova, necháme okapat na papírové utěrce. Hotové upravíme na talíře, posypeme cukrem nebo skořicovým cukrem. Výborně chutnají s ovocem, ovocnou šťávou nebo ovocnou omáčkou.

2020-01-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI