Skořicová quinoa kaše s fíky zpět

Ingredience:
quinoa1 hrnekrostlinné mléko1 hrnekpřepuštěné máslo1 lžíce
med2 lžícečerstvé fíky dle potřebyhřebíček4 ks
skořice2 lžičkykokosové plátky na ozdobusůl špetka
quinoa 1 hrnek, rostlinné mléko 1 hrnek, přepuštěné máslo 1 lžíce, med 2 lžíce, čerstvé fíky dle potřeby, hřebíček 4 ks, skořice 2 lžičky, kokosové plátky na ozdobu, sůl špetka

Příprava

Snídaně je základ celého dne. Pokud chcete svůj organismus po ránu nastartovat, zvolte nejlépe teplou snídani v podobě jakékoliv kaše. Teplá kaše umí rychleji nastartovat metabolismus, dodá Vám energii a vyhnete tak se celodenní únavě. Místo klasických ovesných vloček vyzkoušejte i jiné varianty. Já jsem vybrala svou oblíbenou quinou, kterou jsem doplnila čerstvými fíky.

Quinou několikrát spatřte horkou vodou, abyste se zbavili hořké chuti. Do hrnce nalijte mléko, přidejte quinou, skořici, hřebíček a špetku soli. Přikryjte pokličkou a vařte doměkka cca 20 minut. Jakmile je quinoa měkká, vmíchejte do kaše lžíci přepuštěného másla a med. Před podáváním kaši ozdobte čerstvými fíky a kokosem.

2015-10-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI