Skořicové kartičky zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gcukr moučka90 gmáslo160 g
žloutek1 kscitronová kůra1 lžičkaskořice1 lžíce
mandle na ozdobení hrst
polohrubá mouka 250 g, cukr moučka 90 g, máslo 160 g, žloutek 1 ks, citronová kůra 1 lžička, skořice 1 lžíce, mandle na ozdobení hrst

Příprava

Recept je z babiččiny kuchařky a je variantou na linecké cukroví, proto se na mém blogu nedivte, že suroviny a postup jsou téměř identické

Sypké suroviny sesypeme do mísy a důkladně promícháme. Pak přidáme žloutek a změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto (není třeba se lekat, že i po dlouhém hnětení se bude trochu drolit). Těsto je opravdu nutné nechat důkladně odležet, jinak se bude rozpadat. Druhý den ho rozválíme na velmi tenkou placku (čím tenčí, tím lepší, ale musí se z ní dát pohodlně vykrajovat) a vykrajujeme malé kartičky, které širším nožem přenášíme na máslem vymazaný plech, potíráme je rozšlehaným vejcem a zdobíme polovinou mandle. Pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů, dobu je třeba odhadnout podle tloušťky těsta a trouby. Těsto má tendenci rychle tmavnout, takže je třeba ho dobře hlídat.

2014-12-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI