Sladké wontonové millefuille zpět

Ingredience:
hnedého cukru2 lyžicemletej škorice1/2 lyžičkywonton cesta9 plátkov
roztopeného rastlinného masla25 gmascarpone125 gpráškového cukru (prípadne úplne jemného kryštálového cukru + extra na posypanie1 - 2 lyžice
citrónovej šťavy1 lyžičkačerstvých jahôd (zbavených stopiek a nakrájaných na plátky)125 g
hnedého cukru 2 lyžice, mletej škorice 1/2 lyžičky, wonton cesta 9 plátkov, roztopeného rastlinného masla 25 g, mascarpone 125 g, práškového cukru (prípadne úplne jemného kryštálového cukru + extra na posypanie 1 - 2 lyžice, citrónovej šťavy 1 lyžička, čerstvých jahôd (zbavených stopiek a nakrájaných na plátky) 125 g

Příprava

Dezert nejen krásně vypadá, ale chutná opravdu skvěle.

Hnedý cukor zmiešame so škoricou. Plátky wonton cesta rozrežeme na štvrtiny, potrieme roztopeným maslom a pokryjeme jednou vrstvou škoricového cukru.

Plátky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 2-3 minúty, kým nebudú chrumkavé a zlaté. Necháme vychladnúť.

Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou a na 12 plátkov cesta dáme trošku tejto zmesi, potom prikryjeme polovicou jahôd. Postup zopakujeme, nakoniec by sme mali mať tri vrstvy cesta s dvomi vrstvami plnky a jahôd. Pred podávaním poprášime cukrom

2014-01-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI