Šlehačková bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka450 gcukr krupice200 gsmetana ke šlehání400 ml
nastrouhaná kůra z citronu1 ksvejce5 kskypřící prášek1 balíček
vanilkový extrakt2 lžičkytuk na vymazání plechuhrubá mouka na vysypání plechu
sezónní ovoce700 g
polohrubá mouka 450 g, cukr krupice 200 g, smetana ke šlehání 400 ml, nastrouhaná kůra z citronu 1 ks, vejce 5 ks, kypřící prášek 1 balíček, vanilkový extrakt 2 lžičky, tuk na vymazání plechu, hrubá mouka na vysypání plechu, sezónní ovoce 700 g

Příprava

Nevím, jak vy, ale já bublaninu miluju. Odjakživa :). Mám ji spojenou s dětstvím, létem a zralými třešněmi.

Postup:

Troubu předehřeji na 200 stupňů. Do mísy dám smetanu, cukr, vanilkový extrakt, kůru z citronu a vyšlehám do polotuha.

Potom začnu přidávat po jednom vejce a řádně vmíchám do hmoty.

Nakonec zašlehám mouku s kypřícím práškem a těsto je hotové.

Těsto vliji do předem vymazaného a vysypaného plechu a uhladím jej do rovna.

Na jeho povrch naskládám omyté a odpeckované třešně a dám bublaninu péct při 180 stupních na 30 minut.

Bublanina se může podávat s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. Má to něco do sebe :). My ji ještě doma před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ale to už je takový rodinný zvyk.

2014-02-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI