Slepované perníčky zpět

Ingredience:
hladká mouka320 gmoučkový cukr120 gkvalitní kakao25 g
jedlá soda10 gperníkové koření2 lžičkyrozpuštěné máslo25 g
med55 gvejce + 1 vejce na potření2 ksšvestková povidla Hamé dle potřeby
hladká mouka 320 g, moučkový cukr 120 g, kvalitní kakao 25 g, jedlá soda 10 g, perníkové koření 2 lžičky, rozpuštěné máslo 25 g, med 55 g, vejce + 1 vejce na potření 2 ks, švestková povidla Hamé dle potřeby

Příprava

Perníčky jsou u mě stálice na každé Vánoce. Pečení s nimi vždy začínám, takže první týden v prosinci u nás vždy krásně provoní celý byt. Letos tomu doufám nebude jinak. 

1. Mouku, cukr, kakao a jedlou sodu si prosejeme do mísy. Přidáme perníkové koření, máslo s rozpuštěným medem a vejce. Zpracujeme v hladké těsto, které necháme minimálně 24 hodin v lednici odpočinout. 

2. Z těsta vyválíme cca 2 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Perníčky pokládáme na pečící papír a potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 10 minut na 180 stupňů. 

3. Po vychladnutí perníčky slepujeme švestkovými povidly. 

2017-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI