Šmakounovy rychloknedlíčky s přelivem z lesního ovoce zpět

Ingredience:
meruňkový šmakoun400 gbílý jogurt100 gpšeničná krupice200 g
rýžová krupice200 gvejce1 ks
Ovocný přeliv:
směs lesního ovoce500 gkukuřičný škrob2 lžícestévie na doslazení
Na obalení knedlíků:
hořká čokoláda100 gsirup z agáve4 lžíce
meruňkový šmakoun 400 g, bílý jogurt 100 g, pšeničná krupice 200 g, rýžová krupice 200 g, vejce 1 ks, směs lesního ovoce 500 g, kukuřičný škrob 2 lžíce, stévie na doslazení , hořká čokoláda 100 g, sirup z agáve 4 lžíce

Příprava

Ovocné knedlíky jsou klasika našich babiček a neznám nikoho, kdo by si je někdy nedal. Ať už jsou to knedlíky z tvarohového, bramborového nebo kynutého těsta plněné jahodami, meruňkami, borůvkami či švestky a jablky. Já vždy měla ráda tvarohové s jahodami, ale nikdy mě nebavilo patlat těsto a plnit ho. Jahody jsou už bohužel pryč, tak jsem pro dnešní recept zvolila lesní ovoce a plnění jsem se vyhnula.

Nejdříve si připravíme těsto. Šmakouna rozmixujeme s jogurtem, přidáme oba druhy krupice, vejce a propracujeme kompaktní těsto. Vyválíme si malé knedlíčky o velikost zhruba golfového míčku. Vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu - cca 10-15min podle velikosti.
Mezitím si v rendlíku ohřejeme lesní ovoce, které jsme podlili 200ml vody. Jakmile je ovoce vroucí, necháme pár minut podusit, polovinu dáme stranou do misky. Ovoce v rendlíku rozmixujeme a vmícháme škrob. Povaříme ještě cca 2-3min, odstavíme, vmícháme ovoce z misky a případně celé dosladíme stévií.
Hotové knedlíčky lehce namočíme v sirupu, obalíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme s ovocnou omáčkou.

2015-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI