Smetanová bublanina s ovocem zpět

Ingredience:
vejce3 kstřtinový cukr130 gmouka300 g
sůl špetkaprášek do pečiva (bez lepku)1 sáčeksmetana (použila jsem sojovou)150 ml
tuk (Hera)125 govoce (jahody)3 hrnky
vejce 3 ks, třtinový cukr 130 g, mouka 300 g, sůl špetka, prášek do pečiva (bez lepku) 1 sáček, smetana (použila jsem sojovou) 150 ml, tuk (Hera) 125 g, ovoce (jahody) 3 hrnky

Příprava

Bublanina je dle mého jeden z nejvděčnějších moučníků. Je natolik univerzální, že ji můžete péct i opakovaně a měnit ovoce dle chuti a sezóny. Bublanina však může být někdy suchá, ale u této se Vám to rozhodně nestane. Díky smetaně je krásně vláčná a určitě si na ní pochutnáte.

V míse si odvážíme cukr a přidáme vejce. Prošleháme do pěny. Dáme si povolit tuk.

V jiné míse si odvážíme mouku (použila jsem pro bezlepkovou variantu 200 g směsi Jizerka zelená + 100 g Doves Farm červená), přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Do ušlehané směsi vajec a cukru pomalu prosíváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Promícháme. Dále do směsi přidáme smetnu a nakonec přidáme povolený tuk. Těsto pak nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a zarovnáme. Navrch těsta pak klademe ovoce. Já použila jahody, které jsem si předtím omyla a očistila. Větší jsem pak překrojila na menší kousky. 

Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a před podáváním pak můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.

2018-06-12 Dezerty

Poznámka

Bublaninu jsem připravovala do plechu o velikosti 25 x 37 cm.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI