Smetanové crinkle aneb popraskané sušenky zpět

Ingredience:
špaldová mouka (typ 630)2 hrnkytřtinový cukr1 hrnekprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
kakao2 lžícesůl špetkasmetanový sýr240 g
povolené máslo4 lžícevejce1 ksšťáva z červené řepy2 lžíce
moučkový cukr na obalení
špaldová mouka (typ 630) 2 hrnky, třtinový cukr 1 hrnek, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, kakao 2 lžíce, sůl špetka, smetanový sýr 240 g, povolené máslo 4 lžíce, vejce 1 ks, šťáva z červené řepy 2 lžíce, moučkový cukr na obalení

Příprava

Už před nějakou dobou mě zaujal recept na crinkle neboli popraskané sušenky. Věděla jsem, že je jen otázka času než se do nich pustíme. Tyto sušenky jsou zvláštní v tom, že je v nich spousta smetanového sýru, což je dělá krásně vláčné uvnitř, ale na povrchu křupavé. Tyto sušenky jsou tak trochu jiné, tak proč je nevyzkoušet třeba jako vánoční cukroví.

Nejprve si smícháme „suché“ ingredience, a to mouku, cukr, kakao, sůl a prášek do pečiva. Vše promícháme. Potom si ve větší míse vyšleháme povolené máslo smetanový sýr do hladka, přidáme šťávu z červené řepy a vejce. Prošleháme. Pak do krémové směsi přidáváme směs s moukou a zapracováváme. Vzniklé těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout. Poté jej vyndáme z lednice a odebíráme kousky (cca 25 g), vytvarujeme kuličku a obalíme v cukru a skládáme na plech, vyložený pečící folií. Kuličky dáváme dostatečně od sebe cca 5 cm, aby se sušenky nespojily. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Pak necháme ještě vychladnout na mřížce.

2016-12-20 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz. 1 hrnek = 200 ml

Autor:

Počet porcí
32
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI