Špaldovo-vločkový koláč se švestkami pro děti od 1 roku zpět

Těsto:
hladká špaldová mouka160 gvločky50 gmáslo100 g
cukr moučka50 gvejce1 ks
Náplň:
tvaroh1 vaničkavejce1 ksvypeckované švestkycca 400 g
vanilkový cukr dle chutiskořice dle chuti
hladká špaldová mouka 160 g, vločky 50 g, máslo 100 g, cukr moučka 50 g, vejce 1 ks, tvaroh 1 vanička, vejce 1 ks, vypeckované švestky cca 400 g, vanilkový cukr dle chuti, skořice dle chuti

Příprava

Sklizeň posledních plodů léta se blíží ke konci, a tak si dost možná naposledy připomínáme vůni svěžího letního ovoce v tomto koláči.

Vločky rozemelte a smíchejte se špaldovou moukou, cukrem, máslem a vejcem. Vytvořte vláčné těsto, které nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici, aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo. Poté vymažte formu nebo ji vyložte pečícím papírem a těsto rozmačkejte na dno. Nezapomeňte na cca 2 centimetry vysoký okraj, aby vám nevytekla náplň. 

Tvaroh smíchejte s vejcem, dochuťte cukrem a rozetřete na těsto. Na něj vyskládejte švestky či jiné ovoce. Já jsem použila mirabelky, což tedy švestky úplně přesně nejsou, ale pro jednoduchost receptu takto do nadpisu uvádím, použít se samozřejmě dají stejně dobře. Posypte švestky skořicí, a pokud jsou kyselejší, shora je ještě pocukrujte.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova, cca 35 minut.

Dětská specifika:

  • Stejně jako většina dezertů, řadím i tento už z principu do kategorie od 1 roku. Dříve určitě není potřeba mlsat.
  • Tvaroh je doporučován od 1 roku kvůli vyššímu obsahu bílkovin, které mohou zatěžovat ledviny.
  • Švestky jsou vhodné od 7 měsíců věku.
2017-09-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI