Šťavnatý chlebíček s červenou řepou a čokoládou podle Josefa Maršálka zpět

Ingredience:
vejce M2 ksmléko150 golej180 g
vařená nastrouhaná červ. řepa300 ghladká mouka300 gcukr krupice200 g
kakao30 gprášek do pečiva12 gsůl2 g
mletá skořice2 g
Poleva:
hořká čokoláda100 gsmetana na šlehání110 gsůl1 g
posekané ořechy1 velká hrst
vejce M 2 ks, mléko 150 g, olej 180 g, vařená nastrouhaná červ. řepa 300 g, hladká mouka 300 g, cukr krupice 200 g, kakao 30 g, prášek do pečiva 12 g, sůl 2 g, mletá skořice 2 g, hořká čokoláda 100 g, smetana na šlehání 110 g, sůl 1 g, posekané ořechy 1 velká hrst

Příprava

Josefa Maršálka jste si mohli všimnout v pořadu: Peče celá země. Je to již známý cukrář, který sbíral zkušenosti v Londýně a vydává svoje, u nás, velmi oblíbené kuchařky. 

V míse smícháme prosátou mouku, kakao, sůl, cukr, skořici a kypřící prášek.
V mléce rozkvedláme vejce s olejem a vlijeme do mouky, přidáme nastrouhanou řepu.

Stěrkou nebo ruční metlou vše dobře promícháme do hladké hmoty.
Chlebíčkovou formu na dně vymažeme olejem a ne něj přilepíme pruh pečícího papíru.
Vlijeme těsto a klepneme s formou o stůl, aby se těsto srovnalo a nebyly v něm vzduchové bubliny.
Srovnáme povrch stěrkou a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na horkovzduch na 160 st. asi 45-50 minut.
Vyzkoušíme špejlí zda chlebíček dostatečně upečen.
Necháme vychladnout, nožem přejedeme po obvodu formy, abychom ho uvolnili.
Vyjmeme opatrně z formy.


Poleva:

Do misky nalámeme čokoládu. Smetanu se solí přivedeme k varu a vlijeme na čokoládu, necháme chvilku stát a pak metlou promícháme dohladka.

Polijeme vychladlý chlebíček a posypeme sekanými ořechy.
 Dobrou chuť!

2022-06-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI