Sypaný kakaový koláč s tvarohem a jahodami zpět

Ingredience:
polohrubá mouka1 hrnekhladká špaldová mouka1 hrnekprášek do pečiva bez fosfátů1 balíček
cukr1/2 hrnkukakao3 lžícemáslo150 g
Náplň:
tvaroh2 vaničkyvejce2 ksmléko200 ml
cukr70 gjahody200 g
polohrubá mouka 1 hrnek, hladká špaldová mouka 1 hrnek, prášek do pečiva bez fosfátů 1 balíček, cukr 1/2 hrnku, kakao 3 lžíce, máslo 150 g, tvaroh 2 vaničky, vejce 2 ks, mléko 200 ml, cukr 70 g, jahody 200 g

Příprava

Mám vážně slabou vůli…Říkala jsem, že nebudu NIC péct. Ale pak jsem dostala od mamky krásné jahody a v lednici se navíc krčily dva tvarohy, takže to si přímo říkalo o kombinaci (smích).

Smícháme si mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Sypkou směs rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich nasypeme do vymazané koláčové formy (mám průměr 25 cm). Tvarohy rozmixujeme s vejci, mlékem a cukrem. Vylijeme do formy a rozprostřeme jahody, nakrájené na malé kostičky. Zasypeme druhou polovinou moučné směsi a na závěr celý povrch poklademe plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Krájíme zcela vychladlé, nejlépe koláč chutná, když je vytažený z lednice.

2016-04-26 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu recepty.vareni.cz.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI