Tak trochu jiný jáhelník zpět

Ingredience:
jáhly (vychází to cca půl hrnku)100 gkešu ořechy (pokud nehlídáte sacharidy dejte více)25 gsojové mléko100 ml
jablka (dejte si jablek klidně více, nastrouhané promíchejte k jáhlám)100 gskořice špetkasezamová semínka1 lžička
voda na dolití formy
jáhly (vychází to cca půl hrnku) 100 g, kešu ořechy (pokud nehlídáte sacharidy dejte více) 25 g, sojové mléko 100 ml, jablka (dejte si jablek klidně více, nastrouhané promíchejte k jáhlám) 100 g, skořice špetka, sezamová semínka 1 lžička, voda na dolití formy

Příprava

Opět přicházím s novým receptem, tentokrát jsem v sacharidovém dnu, tudíž jsem si udělala svůj oblíbený jáhelník, spíše tedy odlehčenou verzi, který drží sacharidy na uzdě, protože pokud jsem v přípravě na soutěž a jedete sacharidové vlny, je důležité si to pohlídat, ale v tento den jsem si chtěla prostě udělat radost :o)

Jáhelník je pečený v malém pekáčku rozměr 18x16cm, tak buď je na dvě porce, nebo pro jednu osobu v sacharidový den, tudíž Vám vyjde na oběd a svačinu. K večeři už mě čekají pouze bílkoviny (rostlinné). 

Tento jáhelník obsahuje 95,5g sacharidů, je pečený ze 100g jáhel které mají 72,9g sacharidů, není doslazovaný, proto můžete použít na doslazení agave sirup (já jsem doslazování naprosto vynechala) nebo můžete použít stévii. 

Určitě si jej můžete udělat z větší dávky a znásobit počet surovin, tedy i kešu ořechů aby byla krémová omáčka více hustá.

Postup:
Jáhly propláchneme alespoň 2x horkou vodou, vložíme do zapékací nepřilnavé formy použila jsem tuto ( pokud máte skleněnou a nehlídáte tuky, vymažte rostlinným máslem provamel, alsan...).
V mixéru rozmixujte kešu ořechy (mohou být dopředu cca. 2 hod namočené) se sojovým mlékem, zalijte jáhly touto směsí, (pokud budete sladit, přidejte lžíci agave, nebo stevii a promíchejte), zbytek formy dolijte vodou, jablko jsem měla také přesně odvážené, kousek jsem nastrouhala na hrubém struhadle a kousek nakrájela na měsíčky, nasypete jablka nahoru a poskládáte i měsíčky, zasypete skořicí a sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C - 180°C, pokud nejdou po krajích bublinky, jáhelník je hotový, vždy ještě vyzkouším odebrat malý kousíček od kraje a ochutnat, přibližně se peče 45minut. 

Dnes mám day off, tak mě čeká pouze yoga, ta je pro mě spíše příjemný relax, zítra potom tvrdá dřina záda + ramena a kardio. Přeji Vám pěkný den a budu se těšit příště.

2014-03-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI