Tapioka pudink z kokosového mléka s ananasem a banánem zpět

Ingredience:
tapiokové perly165 gdomácí kokosové mléko400 mlananas1 konzerva
vyzrálé banány2 ksjavorový sirup3 lžíceskořice dle chuti
tapiokové perly 165 g, domácí kokosové mléko 400 ml, ananas 1 konzerva, vyzrálé banány 2 ks, javorový sirup 3 lžíce, skořice dle chuti

Příprava

Další novinkou, kterou jsem chtěla už nějakou dobu vyzkoušet, jsou tapiokové perly. Tapioka je škrob z kořene rostliny maniok. Obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je zdrojem železa, kyseliny listové, vitamínu B, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Navíc neobsahuje lepek. Je to příjemná a chutná změna od klasického pudinku, jak ho všichni známe.

Tapiokové perly přes noc namočíme do šťávy z ananasu a dolijeme trochou vody, aby byly všechny perly ponořené. Druhý den ananas nakrájíme na malé kousky a banány rozmixujeme tyčovým mixérem. Namočené perly nesléváme, jen dolijeme kokosovým mlékem, osladíme javorovým sirupem a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud nejsou perly průhledné a směs hustá jako kaše. Do každé skleničky vrstvíme nejdříve rozmixovaný banán, vrstvu pudinku, ananas na kostičky a končíme pudinkovou vrstvou. Navrch ozdobíme ananasem a posypeme skořicí. Můžeme jíst ještě teplé nebo i vychlazené.

2016-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI