Tapiokový pudink s omáčkou z lesního ovoce zpět

Ingredience:
tapiokové perly80 gvoda1 sklenicekokosové mléko400 ml
datlový sirup (agávový sirup)2 lžícevanilková esence1 lžičkamražené lesní ovoce2 velké hrsti
moučkový cukr1 - 2 lžícevodacca 200 ml
tapiokové perly 80 g, voda 1 sklenice, kokosové mléko 400 ml, datlový sirup (agávový sirup) 2 lžíce, vanilková esence 1 lžička, mražené lesní ovoce 2 velké hrsti, moučkový cukr 1 - 2 lžíce, voda cca 200 ml

Příprava

Dnes pro vás nemám žádné velké vaření, spíš takovou rychlovku. Tapiokový pudink není žádná novinka a většina z vás ho určitě zná. Ale přesto věřím, že mezi vámi existují tací, kteří ho neznají nebo ho aspoň neochutnali. A tak jsem si řekla, že by recept na tento pudink neměl chybět v mém portfoliu receptů a může tak rozšířit moji nabídku snídaňových dobrůtek. Tapiokový pudink ale není vhodný jenom na snídani, můžete si ho dát třeba jako svačinku v práci. Jednoduše si ho připravíte do uzavíratelné skleničky a vezmete všude sebou. A teď ještě k tomu, co je to vlastně tapioka. Je to čistý škrob, který se získává z kořene manioku - tropické rostliny, jejíž hlízy jsou podobné bramborům. Tapiokové perly jsou malé bílé kuličky, které ve vodě zprůhlední a získají rosolovitou strukturu, často v dnešní době bývají označovány jako superpotravina. V dnešní době už jsou tapiokové perly lehce k sehnání třeba v prodejnách se zdravou výživou nebo v asijských obchodech.

Tapiokové perly namočíme do vody na několik hodin nebo nejlépe přes noc. Až perly nabobtnají, přebytečnou vodu slijeme, perly dáme do nepřilnavého kastrůlku, zalijeme kokosovým mlékem, přisladíme sirupem, ochutíme vanilkou a přivedeme k varu. Za občasného míchání chvíli vaříme pudink do zhoustnutí a odstavíme. Poté si uděláme ovocnou omáčku tak, že ovoce dáme do kastrůlku společně s cukrem, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, dokud se ovoce nerozvaří a omáčka trochu nezhoustne. Omáčku potom propasírujeme přes jemné síto, abychom ji zbavili semínek. Do připravených skleniček rozdělíme polovinu omáčky, navrstvíme lehce zchladlý pudink a navrch zalijeme zbývající ovocnou omáčkou. Pudink uchováváme v lednici a podáváme vychlazený nebo v pokojové teplotě.

2019-10-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI