Tiramisu zpět

Ingredience:
mascarpone200 gvejce (žloutky a bílky zvlášť)2 ksjemný třtinový cukr3 lžíe
vanilkový extrakt pár kapeksilné espresso dle potřebyGrand Marnier0,4 dcl
sůl špetkacukrářské piškotycca 10 kskvalitní kakao dle potřeby
mascarpone 200 g, vejce (žloutky a bílky zvlášť) 2 ks, jemný třtinový cukr 3 lžíe, vanilkový extrakt pár kapek, silné espresso dle potřeby, Grand Marnier 0,4 dcl, sůl špetka, cukrářské piškoty cca 10 ks, kvalitní kakao dle potřeby

Příprava

Tento klasický italský dezert má mnoho podob. Já jsem si oblíbila tuto základní verzi, která je opravdu božská.

1. V robotu si ušleháme žloutky s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem do světlé pěny. Když je pěna dostatečně vyšlehaná, přidáme mascarpone a pomalu zašleháme.

2. Do druhé mísy si dáme bílky se špetkou soli a začneme šlehat. Když nám bílky začnou bělat, přidáme lžíci krupicového cukru a pokračujeme tak dlouho, než nám vznikne tuhý sníh.

3. Do žloutkové směsi postupně vmícháme po částech bílky, dokud nám nevznikne krásně nadýchaný krém.

4. Do silného espressa dáme Grand Marnier a namáčíme v něm piškoty (já si piškoty půlím, lépe se s nimi pak při rovnání  do skleniček pracuje).

5. Namočený piškoty dáme na dno skleničky a zhruba do půlky naplníme krémem. Opět dáme vrstvu piškotů a vrstvu krému. Vždy končíme krémem. Hotové tiramisu dáme do lednice vychladit.

6. Před podáváním posypeme krém kakaem.

TIP: Pokud se bojíte konzumace čerstvých vajíček, použijte na Tiramisu pasterovaná.

2017-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI