Tiramisu s bílky (kakaové, kávové) zpět

Ingredience:
vejce5 kssůl špetičkamascarpone500 g
cukr krupice5 lžickakao na posypcukrářské piškoty20 ks
espresso zředěné trochou vody nebo kakao na vaření rozpuštěné v kapce mléka dle potřeby
vejce 5 ks, sůl špetička, mascarpone 500 g, cukr krupice 5 lžic, kakao na posyp, cukrářské piškoty 20 ks, espresso zředěné trochou vody nebo kakao na vaření rozpuštěné v kapce mléka dle potřeby

Příprava

Toto je varianta s bílky. Pro ty, kteří se bojí syrových bílků, mám zde na blogu recept bez bílků (ZDE). A podle mě, je lepší :) Zkuste oba a uvidíte...

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do čisté misky na šlehání, aby utvořily pevný sníh.
Bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli.

Žloutky ušleháme s cukrem do táhlého krému.

Mascarpone jemné vmícháme do krému. Děláme to ručně metličkou. V žádném případě ne elektronickou metlou.
Přimícháme bílky a opět jemně vmícháváme.

Do hlubokého talíře si nalijeme kávu nebo kakao. A jdeme sestavovat.
Vezměte skleničky, mističky a nebo dortovou formu. Já to dělám do skleniček, vypadá to pěkně a každý má svou porci a nemusíte se stresovat tím, že vám to nezatuhne a nepůjde to krájet.

Vždy začínáme piškotem, ten namočíme do kakaa nebo kávy, jen lehce, aby nebyl moc promáčený a vložíme do skleničky, na to dáme dvě lžíce krému a opět dáme piškot a takhle postupujeme, až do konce.
Poslední vrstva bude krém, který nakonec posypeme hořkým kakaem a nazdobíme mátou.

Nejlepší je, když se dá vychladnout přes noc do lednice a pak můžeme vesel podávat
2014-10-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI