Tofu a la tiramisu zpět

přírodní tofu200 gbanány2 kscelozrnné sušenky120 g
sojové vanilkové mléko6 lžickakao1 lžícedatlový sirup dle chuti
zapečené křupavé müslli4 lžíceuvařená káva4 lžíce
přírodní tofu 200 g, banány 2 ks, celozrnné sušenky 120 g, sojové vanilkové mléko 6 lžic, kakao 1 lžíce, datlový sirup dle chuti, zapečené křupavé müslli 4 lžíce, uvařená káva 4 lžíce

Příprava

Tiramisu - předpokládám, že ho všichni znáte. Je to tradiční italský dezert, který se připravuje z tvarohového sýru mascarpone. A protože je mascarpone hodně tučné, vyměnila jsem ho za tofu a připravila odlehčenou verzi.

Ono to vlastně není ani klasické mascarpone, protože jsem do něho přidala i banány a další dobrůtky. Zkrátka vznikla tahle TOFU mňamka, která je po vychlazení tak dobrá, že už nebudete chtít žádnou jinou.

 

Postup: 1.vrstva - rozdrcené sušenky zalité kávou, 2. vrstva - polovina tofu rozmixovaná se sojovým mlékem a datlovým sirupem, 3. vrstva - zapečené müslli, 4. vrstva - rozmixované banány, 5. vrstva - rozdrcené sušenky, 6. vrstva - druhá polovina rozmixovaného tofu s kakaem, 7. vrstva - rozmixované banány. 

2014-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI