Torta pre milovníkov orechov zpět

Cesto:
studené máslo150 gcelozrnnej špaldovej múky100 ghladkej špaldovej múky80 g
trstinového cukru80 gžĺtok1 ks
Plnka:
žĺtky3 ksbielka4 kscelé vajce1 ks
trstinového cukru150 gmletých vlašských orechov180 gmaslo a strúhanka na vymazanie formy
studené máslo 150 g, celozrnnej špaldovej múky 100 g, hladkej špaldovej múky 80 g, trstinového cukru 80 g, žĺtok 1 ks, žĺtky 3 ks, bielka 4 ks, celé vajce 1 ks, trstinového cukru 150 g, mletých vlašských orechov 180 g, maslo a strúhanka na vymazanie formy

Příprava

Ak milujete orechy táto torta je určená pre Vás! Ak ich nemáte radi, po ochutnaní tohto skvostu si ich určite zamilujete!

Najprv si pripravíme cesto:

Zmiešame maslo s múkou, cukrom a žĺtkom a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme chladiť do chladničky na 1 hodinu.
Tesne pred uplynutím hodiny v miske vyšľaháme 1 celé vajce, 3 žĺtka a cukor. V druhej miske si urobíme tuhý sneh zo 4 bielok. Do žĺtkovej peny primiešame orechy a varechou postupne zapracujeme sneh.
Cesto vyberieme z chladničky a 1/3 cesta dáme do mrazničky. Formu si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Cesto (2/3) natlačíme na spodok formy, ale aj na okraje (asi do polovice). Na cesto dáme pripravenú orechovú plnku a zvyšné cesto (z mrazničky) nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ním plnku. Ozdobíme celými orechmi.
Tortu pečieme pri 180°C 30 minút.

Pozn.: Tortová otváracia forma s priemerom 24 cm

2014-04-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI