Tvarohová kuličková buchta zpět

Na kuličky:
polohrubá mouka220 gmoučkový cukr150 gkakao3 lžíce
máslo125 gprášek do pečiva1/2 balíčkuvejce2 ks
Tvarohová hmota:
tvaroh (lepší je z vaničky)500 gmoučkový cukr (klidně jen půlka, podle chuti)250 gmáslo125 g
vejce4 ksvanilkový cukr2 balíčkyvanilkovýpudink1 balíček
polohrubá mouka 220 g, moučkový cukr 150 g, kakao 3 lžíce, máslo 125 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, vejce 2 ks, tvaroh (lepší je z vaničky) 500 g, moučkový cukr (klidně jen půlka, podle chuti) 250 g, máslo 125 g, vejce 4 ks, vanilkový cukr 2 balíčky, vanilkovýpudink 1 balíček

Příprava

Dvoubarevná buchta, kterou můžete dát buď na plech, nebo do formiček na muffiny.

Všechny suroviny na kuličky smícháme a vypracujeme těsto. Tvoříme z něj kuličky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do ledničky a připravíme si tvarohovou hmotu. Oddělíme bílky a žloutky a žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a vyšleháme. Postupně přidáváme tvaroh a šleháme dál. Poté vsypeme vanilkový pudinkový prášek a znovu šleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do tvarohové směsi. Vzniklou směs nalijeme na kuličky a dáme do trouby upéct (horkovzdušná trouba na 170°C asi 45 minut). Po vychladnutí pocukrujeme.

Pozn.: Dělala jsem poloviční dávku a jelikož nemám tak malý plech, použila jsem na pečení formičky na muffiny (18 ks).

2014-02-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI