Tvarohová vánočka zpět

Ingredience:
prosátá hladká mouka1/2 kgsůl špetkamoučkový cukr150 g
změklé máslo150 gcelé vejce2 kstvaroh1 kostka
mléko nebo šlehačka5 lžicrum do těsta4 lžíceprášek do pečiva1 a 1/2 balíčku
rozinky namočené v rumu dle chutimandle dle chuticitronová kůra dle chuti
vajíčko na potřenímandlové lupínky na posypání
prosátá hladká mouka 1/2 kg, sůl špetka, moučkový cukr 150 g, změklé máslo 150 g, celé vejce 2 ks, tvaroh 1 kostka, mléko nebo šlehačka 5 lžic, rum do těsta 4 lžíce, prášek do pečiva 1 a 1/2 balíčku, rozinky namočené v rumu dle chuti, mandle dle chuti, citronová kůra dle chuti, vajíčko na potření, mandlové lupínky na posypání

Příprava

Vánoce máme velmi rádi a k nim i u nás neodmyslitelně patří vánočka. Dělám různé druhy těst, ale velmi oblíbená je u nás tvarohová.

Všechny ingredience společně propracujeme a upleteme vánočku. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky. Takto připravenou vánočku vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 40 minut. Dobu pečení si ale musíme ohlídat, každá trouba peče jinak. Špejlí zkusíme, zda je již hotová.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-11-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI