Tvarohové Míša řezy zpět

Kakaový plát:
vejce, odděleně (velikost M)4 kscukr krupice90 gkukuřičný škrob20 g
hladká mouka60 gkakao20 g
Tvarohová náplň:
tvaroh ve vaničce, tučný nebo polotučný350 gzakysaná smetana200 gmascarpone100 g
smetana ke šlehání 33%100 gcukr krupice50 - 60 g
Čokoládová poleva:
hořká čokoláda 50-60%100 gsmetana ke šlehání 33%100 g
vejce, odděleně (velikost M) 4 ks, cukr krupice 90 g, kukuřičný škrob 20 g, hladká mouka 60 g, kakao 20 g, tvaroh ve vaničce, tučný nebo polotučný 350 g, zakysaná smetana 200 g, mascarpone 100 g, smetana ke šlehání 33% 100 g, cukr krupice 50 - 60 g, hořká čokoláda 50-60% 100 g, smetana ke šlehání 33% 100 g

Příprava

Kdo by neznal Míša řezy? Řekla bych, že je to jeden z mála dezertů, který se peče už dlouhá léta, nezapomíná se na něj a je oblíbený u dětí i dospělých. Za mě je kombinace kakaového korpusu, tvarohu a čokolády prostě dokonalá. Taky proto najdete Míša řezy u mě na blogu hned v několika obměnách a dnes k nim přidávám další.

Ta dnešní varianta se asi nejvíce blíží originálu. Ale nebyla bych to já, abych si to zase neudělala trochu po svém :) Místo jedné vrstvu krému a jednoho piškotu jsem udělala dvě slabší nad sebou. Chuťově se to tak zásadně neliší, ale vzhledově už se může hrdě zařadit mezi luxusnější dezerty.

Troubu předehřejte na 195 stupňů, velký plech cca 40 x 30 cm vyložte pečícím papírem.

Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka stěrkou spojte a velmi opatrně vmíchejte směs prosáté mouky, škrobu a kakaa. Ideálně ve 2-3 dávkách.

Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (plát ca. 35x28 cm) a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 8-10 minut. Mezitím si připravte čistý arch pečícího papíru, který hustě posypte moučkovým cukrem. Ihned po upečení plát sejměte z plechu a otočte na připravený pocukrovaný papír. Nechte zcela vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.

Tvarohová náplň:

Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a nechte společně několik hodin odkapat. Zbaví se tak přebytečné vody a bude hezky hustý. Nejlépe to jde v plátěném ubrousku, kterým vyložíte sítko.

Po odkapání přendejte směs tvarohu a zakysané smetany do misky a stěrkou promíchejte. Zvlášť si ušlehejte mascarpone společně se smetanou a cukrem do pevného krému. Obě hmoty pak opatrně stěrkou spojte. Dle chuti můžete případně dosladit.

Sestavení řezů 

Vychladlý piškotový plát rozřízněte na dvě části. První půlku položte na tác a rovnoměrně rozetřete polovinu tvarohového krému. Přiklopte druhým plátem a lehce přimáčkněte. Naneste druhou část krému a uhlaďte hezky do roviny. Dejte chladit do lednice, než si připravíte polevu.

Čokoládová poleva:

Čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak stěrkou vymíchejte do hladka. Za občasného míchání nechte zchladnout a lehce zhoustnout. Pak nalijte na řezy a rozetřete po celé ploše do roviny. Dejte chladit do lednice. 

Řezy krájejte ostrým hladkým nožem, nejlépe nahřátým v horké vodě, po každém řezu nůž otřete.

2019-06-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI