Ingredience: | |||||
mléko | 1/2 l | vanilkový puding | 1 ks | hořká čokoláda (50% kakaa) | 50 g |
kakao holandského typu | 1 lžíce | cukr (dle chuti) | hrstka | vlašské ořechy/lískové | 50 g |
plnotučný tvaroh | 2 vaničky | smetana na šlehání | 1 ks | vanilkový cukr | dle chuti |
cukrářské piškoty | na ozdobu | ovoce | na ozdobu |
Různé varianty dětských receptů jste si, jak vidno, oblíbili. Máme tu další chutnou dětskou bombičku ala monte. Však obsahuje oříšky, které jsou častým dětským alergenem. Proto tento dezert doporučuji až od tří let.
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do horkého vmíchejte nastrouhanou nebo nalámanou čokoládu, na drobno nasekané oříšky, lžíci kakaa a pečlivě promíchejte. Poté nechte vychladnout a čas využijte k přípravě světlé části.
Do tuha vyšlehejte smetanu ke šlehání, opět oslaďte vanilkovým cukrem (používám domácí ze skutečné vanilky a dávám ho asi 2 - 3 lžíce) a závěrem vmíchejte tvaroh. Do skleničky pak střídejte světlý a tmavý krém jak je vám libo. Zdobit můžete piškoty, ovocem či kakaem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI