Tvarožník zpět

Těsto:
máslo125 gvejce1 kskypřící prášek do pečiva1/2 balíčku
cukr moučka4 lžícepolohrubá mouka1 hrneknastrouhaná citronová kůra dle chuti
Tvarohová směs:
měkký tvaroh2 ksmléko1/2 hrnkurozpuštěné máslo1/4 hrnku
vejce1 ksvanilínový cukr2 ksvanilkový pudingový prášek1 ks
cukr3/4 hrnku
máslo 125 g, vejce 1 ks, kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku, cukr moučka 4 lžíce, polohrubá mouka 1 hrnek, nastrouhaná citronová kůra dle chuti, měkký tvaroh 2 ks, mléko 1/2 hrnku, rozpuštěné máslo 1/4 hrnku, vejce 1 ks, vanilínový cukr 2 ks, vanilkový pudingový prášek 1 ks, cukr 3/4 hrnku

Příprava

V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete.

Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.

Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí. Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.

2019-10-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI