Vánoční štola

zpět
Vánoční štola
Ingredience:
hladká mouka500 gcukr200 grostlinný tuk125 g
sádlo50 gtučný tvaroh1 kostkakypřící prášek do pečiva1 ks
vanilínový cukr1 ksvejce2 ksrum3 lžíce
rozinky120 gnahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce)120 gmáslo na potření125 g
hladká mouka 500 g, cukr 200 g, rostlinný tuk 125 g, sádlo 50 g, tučný tvaroh 1 kostka, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vanilínový cukr 1 ks, vejce 2 ks, rum 3 lžíce, rozinky 120 g, nahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce) 120 g, máslo na potření 125 g

Příprava

Krásný den vám přeji. Píše si o Vánoční receptíky, tak tady je ode mě první recept na tvarohovou štolu, kterou určitě vyzkoušejte, je moooc dobrá!

Ze všech ingrediencí (kromě másla) vypracujeme na válu těsto a z něj vypracujeme 2 válečky. Pečeme na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Po upečení se ještě teplé štóly hojně natřou máslem, které se bude vsakovat. 
Po vychladnutí štóly posypeme moučkovým cukrem (v originálním receptu se v moučkovém cukru obalují, ale to je moc sladké) a zabalíme do alobalu. Poté již jen uložíme v chladu alespoň na 3 týdny. Ale u nás nevydrží ani týden první.

2016-11-24 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 2 štoly.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI