Vegan bounty tyčinky zpět

Ingredience:
kokosové plátky200 gkokosový olej50 mlkokosové máslo150 g
rýžový sirup50 ghořká čokoláda70 g
kokosové plátky 200 g, kokosový olej 50 ml, kokosové máslo 150 g, rýžový sirup 50 g, hořká čokoláda 70 g

Příprava

Za svůj život jsem prožila několik velkých lásek, byla to vždy čistá oddanost a bezmezná náklonnost...ne teď opravdu nemluvím o chlapech, ale o mojí lásce k tyčinkám, sušenkám a dalším nezdravým pochoutkám. Nebylo jich málo, ale asi nejhlubší vzpomínky uchovávám na tyčinky Bounty! Spojení kokosu a čokolády mě naprosto pohltilo a já se jich nemohla nabažit. Se zdravou stravou mě opustily, ale já byla rozhodnutá se jich jen tak nevzdat. A tak vznikl recept na úžasné Bounty tyčinky bez rafinovaného cukru, palmového oleje a laktózy.

Už jsem vám u jednoho z předchozích receptů popisovala moji závislost na kokosu. Proto i při jeho výběru kladu velký důraz na to, aby byl opravdu dobrý. Možná si řeknete, že kokos je přeci jen jeden a chutná vždy stejně, opak je ale pravdou. Věřte mi, že už jsem ochutnala opravdu hodně kokosů a ty rozdíly v chuti jsou neskutečné. Bohužel přes sáček toho mnohdy moc nepoznáte. Musíte zkoušet a hledat, který bude vyhovovat zrovna vám. Já mám nejraději, když je kokos šťavnatý a sladký. Většinou tak chutnají kokosové plátky, strouhaný kokos pak vybírejte takový, který je nastrouhaný na větší kousky a nepřipomíná pouze suchou drť. Důležitá je také barva kokosu, nekupujte rozhodně žádný, který bude nažloutlý! Takový pak chutná zatuchle a zkaženě, a to určitě jíst nechcete.

Pokud seženete dobrý sladký kokos, máte vyhráno a o skvělou svačinku máte postaráno. Schválně dejte tyčinky ochutnat lidem ve vašem okolí, nikdo nepozná, že si právě pochutnává na zdravé, veganské dobrotě.

Plátky sušeného kokosu nasypeme do mixéru a přerušovaně mixujeme tak dlouho, než vznikne hrubší drť. Nepouštějte ale mixér na dlouhou dobu, kokos by se mohl umixovat na máslo.

Ke kokosové drti přilijeme rozehřátý kokosový olej, tekuté kokosové máslo a rýžový sirup. Kokosové máslo si můžete vyrobit sami doma, postup najdete ZDE.

Vše důkladně promícháme a vytvoříme lepivou hmotu. Pekáček nebo jakoukoli obdélníkovou formu vyložíme potravinovou folií a směs do ní pevně natlačíme do výšky cca 1 cm. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň tři hodiny. Po ztuhnutí kokosový plát vyklopíme a ostrým dlouhým nožem ho naporcujeme na libovolně velké obdélníky.

Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu a kokosové tyčinky v ní důkladně namočíme. Necháme na mřížce okapat a dáme ještě na půl hodiny ztuhnout do lednice.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-08-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI