Veganská (raw) kokosová čokoláda s oříškovým máslem zpět

Ingredience:
kokosový olej lisovaný za studena75 gkokosové máslo75 gkakao z nepražených kakaových bobů55 g
kokosový cukr3 lžíceagáve sirup dle chuti100% oříškové máslo (kokosové, arašídové, oříškové, pistáciové...) dle potřeby
kokosový olej lisovaný za studena 75 g, kokosové máslo 75 g, kakao z nepražených kakaových bobů 55 g, kokosový cukr 3 lžíce, agáve sirup dle chuti, 100% oříškové máslo (kokosové, arašídové, oříškové, pistáciové...) dle potřeby

Příprava

Musím se přiznat k jedné věci. Jsem závislá na čokoládě! A v poslední době i na cukru samotném. Plně si uvědomuji jak jednoduše člověk této "bílé" droze propadne – a vlastně ani nejde o cukr v podobě bílého cukru – jde o cukr jako takový i ve své přirozené podobě např. v ovoci. Jde o tu sladkou chuť. Existuje řada lidí, kteří se cukru postavili a jednou provždy se jej vzdali. Taková odvykačka není prý žádná sranda. Nemůžete ani zmiňované ovoce. K tomuto bodu jsem se zatím nedostala. Nicméně velmi ráda vyměním rafinovaný bílý cukr a palmový olej za zdravější varianty. Proto jsem pro Vás vytvořila tento recept. Receptů na raw čokoládu je spoustu a příprava je vždy jednoduchá. Povětšinou obsahuje kakaové máslo, které jsem při přípravě čokolády neměla, tak jsem si poradila po svém. Základem receptu je kakao z nepražených kakaových bobů, kokosový olej a máslo a kokosový cukr s agáve sirupem.

1. Na vodní lázni rozpusťte všechny suroviny kromě oříškového másla. Ohřívejte pozvolna a opatrně, ať teplota směsi nestoupne nad 45°C.

2. Na dno každé formičky nalijte trošku čokoládové směsi a dejte na cca 25 minut ztuhnout do mrazáku. Můžete nechat zatuhnout i v lednici, trvá to však o poznání déle. 

3. Na ztuhlou čokoládu dejte vždy lžičku oříškového másla, které si předem oslaďte agáve sirupem.

4. Máslo zalijte zbytkem čokoládové směsi, tak aby nebylo vidět. 

5. Opět dejte zatuhnout minimálně na 1 hodinu do lednice.

6. Hotové čokolády vyloupněte z formiček a uchovávejte v lednici.

TIP: Čokoládu si oslaďte dle vlastní chuti - klidně můžete přidat o lžičku kokosového cukru více. 

TIP: Kokosový olej i kokosové máslo je po kokosu opravdu cítit, proto budou kokosové i čokoládky. Do čokoládové směsi můžete proto přimíchat i strouhaný kokos.

2018-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI