Veganské trifle s granola hrudkami zpět

Čokoládový krém:
zralé avokádo1 ksvětší zralý banán1 kskvalitní kakao2 plné lžíce
rozpuštěná hořká vysokoprocentní čokoláda2 kostky
Bílá vrstva:
kokosový dezert Alpro1 baleníčerstvé nebo mražené maliny na ozdobu
Granola hrudky:
lehce pomleté ovesné vločky5 lžickokosový olej2 lžíceagávový sirup (pro nevegany med)2 lžíce
chia semínka1 lžícemletý kokos1 lžíceslunečnicová semínka1 lžíce
zralé avokádo 1 ks, větší zralý banán 1 ks, kvalitní kakao 2 plné lžíce, rozpuštěná hořká vysokoprocentní čokoláda 2 kostky, kokosový dezert Alpro 1 balení, čerstvé nebo mražené maliny na ozdobu, lehce pomleté ovesné vločky 5 lžic, kokosový olej 2 lžíce, agávový sirup (pro nevegany med) 2 lžíce, chia semínka 1 lžíce, mletý kokos 1 lžíce, slunečnicová semínka 1 lžíce

Příprava

To, že jsem starý mlsoun, o mně přátelé v okolí dobře vědí. Moje chutě na sladké se ještě zvýšily v těhotenství a doteď mě nepustily. A já jen mohu děkovat bohu a svému miminku, že to na mně ještě není znát.  Ale i tak se snažím jíst rozmanitou a pestrou stravu a hledám i alternativy klasických dezertů, které jsou sice odlehčené, ale i tak chuťově vynikající. Nemám ráda jídla, která sice slibují zdravé nutriční hodnoty, ale s chutí už je to trochu horší. Takové recepty by mým přísným sítem vůbec neprošly a určitě bych se o ně nedělila. Naštěstí je ale zdravých a dobrých jídel víc než dost a člověk se tak může stravovat zdravě i chutně. Příkladem je i tento dezert, který chutná luxusně a přitom je téměř bez přidaného cukru i bez laktózy. A třeba můj manžel vůbec nepoznal, že je v něm nějaké avokádo a misku vylízal do poslední kapky. A když jídlo bez problémů projde i přes něj, už není co dodat .

Nejdříve si připravíme hrudky. Troubu rozehřejeme na 160°C. Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej a sirup nebo med. Ve větší misce smícháme všechny sypké přísady, přilijeme rozehřátý olej se sirupem a dobře promícháme. Rukou tvoříme malé hrudky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. (Hmota není příliš kompaktní, ale to nevadí, po upečení budou kopečky pěkně držet). Granolu pečeme v troubě, dokud lehce nezezlátne a nezačne vonět a poté necháme vychladnout na plechu. Hrudky po zchladnutí lehce ztvrdnou a budou tedy dobře držet pohromadě. 

Čokoládový krém si připravíme jednoduše tak, že do mixéru dáme všechny suroviny na krém a mixujeme tak dlouho, dokud nedostaneme krásně hladkou hmotu. Je-li krém příliš světlý, přidáme ještě 1 lžíci kakaa.

Trifle dokončíme tak, že do dvou pohárků nejdřív na dno dáme několik hrudek, poté čokoládový krém, zbývající hrudky, dále zbývající čokoládový krém a ve finále zakončíme bílou vrstvou v podobě kokosového dezertu Alpro. Ozdobíme malinami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI