Veganské trifle s granola hrudkami zpět

Čokoládový krém:
zralé avokádo1 ksvětší zralý banán1 kskvalitní kakao2 plné lžíce
rozpuštěná hořká vysokoprocentní čokoláda2 kostky
Bílá vrstva:
kokosový dezert Alpro1 baleníčerstvé nebo mražené maliny na ozdobu
Granola hrudky:
lehce pomleté ovesné vločky5 lžickokosový olej2 lžíceagávový sirup (pro nevegany med)2 lžíce
chia semínka1 lžícemletý kokos1 lžíceslunečnicová semínka1 lžíce
zralé avokádo 1 ks, větší zralý banán 1 ks, kvalitní kakao 2 plné lžíce, rozpuštěná hořká vysokoprocentní čokoláda 2 kostky, kokosový dezert Alpro 1 balení, čerstvé nebo mražené maliny na ozdobu, lehce pomleté ovesné vločky 5 lžic, kokosový olej 2 lžíce, agávový sirup (pro nevegany med) 2 lžíce, chia semínka 1 lžíce, mletý kokos 1 lžíce, slunečnicová semínka 1 lžíce

Příprava

To, že jsem starý mlsoun, o mně přátelé v okolí dobře vědí. Moje chutě na sladké se ještě zvýšily v těhotenství a doteď mě nepustily. A já jen mohu děkovat bohu a svému miminku, že to na mně ještě není znát.  Ale i tak se snažím jíst rozmanitou a pestrou stravu a hledám i alternativy klasických dezertů, které jsou sice odlehčené, ale i tak chuťově vynikající. Nemám ráda jídla, která sice slibují zdravé nutriční hodnoty, ale s chutí už je to trochu horší. Takové recepty by mým přísným sítem vůbec neprošly a určitě bych se o ně nedělila. Naštěstí je ale zdravých a dobrých jídel víc než dost a člověk se tak může stravovat zdravě i chutně. Příkladem je i tento dezert, který chutná luxusně a přitom je téměř bez přidaného cukru i bez laktózy. A třeba můj manžel vůbec nepoznal, že je v něm nějaké avokádo a misku vylízal do poslední kapky. A když jídlo bez problémů projde i přes něj, už není co dodat .

Nejdříve si připravíme hrudky. Troubu rozehřejeme na 160°C. Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej a sirup nebo med. Ve větší misce smícháme všechny sypké přísady, přilijeme rozehřátý olej se sirupem a dobře promícháme. Rukou tvoříme malé hrudky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. (Hmota není příliš kompaktní, ale to nevadí, po upečení budou kopečky pěkně držet). Granolu pečeme v troubě, dokud lehce nezezlátne a nezačne vonět a poté necháme vychladnout na plechu. Hrudky po zchladnutí lehce ztvrdnou a budou tedy dobře držet pohromadě. 

Čokoládový krém si připravíme jednoduše tak, že do mixéru dáme všechny suroviny na krém a mixujeme tak dlouho, dokud nedostaneme krásně hladkou hmotu. Je-li krém příliš světlý, přidáme ještě 1 lžíci kakaa.

Trifle dokončíme tak, že do dvou pohárků nejdřív na dno dáme několik hrudek, poté čokoládový krém, zbývající hrudky, dále zbývající čokoládový krém a ve finále zakončíme bílou vrstvou v podobě kokosového dezertu Alpro. Ozdobíme malinami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI