Velikonoční beránci zpět

Ingredience na velkého beránka:
polohrubá mouka2 hrnkyolej1 hrnekmléko1 hrnek
cukr1/2 hrnekprášek do pečiva1 ksvejce2 ks
Ingredience na malého beránka:
polohrubá mouka1 hrnekolej1/2 hrnkumléko1/2 hrnku
cukr1/4 hrnkuprášek do pečiva1/2 sáčkuvejce1 ks
polohrubá mouka 2 hrnky, olej 1 hrnek, mléko 1 hrnek, cukr 1/2 hrnek, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, polohrubá mouka 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, cukr 1/4 hrnku, prášek do pečiva 1/2 sáčku, vejce 1 ks

Příprava

I když letos budou Velikonoce bez koledy, tak Velikonoce bez beránka prostě nejsou možné. Dnes mám pro vás připraveny recepty dva - na malého a velkého Beránka. Používám keramickou formu, včetně zádíček, tak aby byl vytvořen 3D efekt beránků a mohu jen doporučit.

Beránek velký:

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 60 minut na 180°C.

Malého beránka připravuji z poloviční dávky velkého beránka, ale i tak je těsta hodně, takže zbývající těsto peču zvlášť v malém rendlíku, ale lze upéci i v muffinových formičkách.

Beránek malý: 

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme celé vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme na 40 minut na 180°C. Těsta je hodně, takže zbytek vylijeme do malého rendlíku a pečeme vedle.

 



2020-04-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI