Velikonoční beránci zpět

Ingredience na velkého beránka:
polohrubá mouka2 hrnkyolej1 hrnekmléko1 hrnek
cukr1/2 hrnekprášek do pečiva1 ksvejce2 ks
Ingredience na malého beránka:
polohrubá mouka1 hrnekolej1/2 hrnkumléko1/2 hrnku
cukr1/4 hrnkuprášek do pečiva1/2 sáčkuvejce1 ks
polohrubá mouka 2 hrnky, olej 1 hrnek, mléko 1 hrnek, cukr 1/2 hrnek, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, polohrubá mouka 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, cukr 1/4 hrnku, prášek do pečiva 1/2 sáčku, vejce 1 ks

Příprava

I když letos budou Velikonoce bez koledy, tak Velikonoce bez beránka prostě nejsou možné. Dnes mám pro vás připraveny recepty dva - na malého a velkého Beránka. Používám keramickou formu, včetně zádíček, tak aby byl vytvořen 3D efekt beránků a mohu jen doporučit.

Beránek velký:

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 60 minut na 180°C.

Malého beránka připravuji z poloviční dávky velkého beránka, ale i tak je těsta hodně, takže zbývající těsto peču zvlášť v malém rendlíku, ale lze upéci i v muffinových formičkách.

Beránek malý: 

Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme celé vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme na 40 minut na 180°C. Těsta je hodně, takže zbytek vylijeme do malého rendlíku a pečeme vedle.

 



2020-04-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI