Zázvorové bonbony zpět

Ingredience:
čerstvý zázvor400 gmoučkový cukr dle potřeby
čerstvý zázvor 400 g, moučkový cukr dle potřeby

Příprava

Jsou zázvorové, zdravé, ale jen pro odvážné! Neznám nic lepšího než čaj s čerstvým zázvorem. Krásně voní a ještě líp chutná! Proto mě příprava domácích zázvorových bonbonů nadchla. A musela jsem je hned vyzkoušet. Upozorňuji však, že jsou opravdu silné! 
Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé úhledné kousky, které zalijeme horkou vodou a necháme asi 80 minut louhovat. Zázvor přecedíme a vodu slijeme do hrnku. K zázvoru přidáme tolik moučkového cukru, kolik váží samotný zázvor, 2 lžíce vody (použila jsem tu, kterou jsem scedila) a za stálého míchání vaříme asi 45 minut. Doporučuji stále míchat, aby se zázvor nepřipálil. Poté necháme zázvor okapat a vystydnout. Nakonec kousky obalíme v moučkovém cukru. Bonbony uchováváme v uzavřené skleničce na chladném místě. Vydrží až 6 měsíců. Dobré jsou při nachlazení, kašli i jako prevence proti nevolnosti při cestování autem.
2015-01-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostzima
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI