Zázvorovo-pomerančový jarní koláč zpět

Ingredience:
ovesné vločky100 gpolohrubá mouka70 gkypřící prášek do pečiva1 balíček
cukr120 gmletý zázvor1 lžičkamletý muškátový oříšek1 lžička
skořice1 lžičkavelká nebo 2 menší mrkve, nahrubo nastrouhané1 ksolej100 ml
mléko100 mlnastrouhaná kůra z jednoho pomeranče1 ksslunečnicový semínka/vlašské oříšky hrst
vejce3 ks
ovesné vločky 100 g, polohrubá mouka 70 g, kypřící prášek do pečiva 1 balíček, cukr 120 g, mletý zázvor 1 lžička, mletý muškátový oříšek 1 lžička, skořice 1 lžička, velká nebo 2 menší mrkve, nahrubo nastrouhané 1 ks, olej 100 ml, mléko 100 ml, nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče 1 ks, slunečnicový semínka/vlašské oříšky hrst, vejce 3 ks

Příprava

Když jsem včera večer dostala hroznou chuť na koláč, nic moc doma nebylo. Tak jsem to všechno smíchala a udělala si takový malý soukromý koláč.

Ale protože mě až překvapilo, jak to bylo chuťově dobré (ano musím se trochu pochválit), tak jsem se rozhodla o recept podělit. 
Recept je na celý koláč, který se vejde do klasické dortové formy. (na fotkách jen poloviční množství).
 
Ovesné vločky rozmixujte na mouky. Smíchejte všechny suché ingredience a pak přidejte zbytek. Nalijte do vymazané formy a pečte na 180°C 30-40 minut. 
Nejlépe chutná s tvarohem nebo jogurtem.
2014-09-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI