Biofarma Sasov, Sasov

Biofarma Sasov, Sasov zpět

Oficiální web:Biofarma Sasov

Je hodně směrů, do kterých vkládáme naděje, a hodně věcí, které by se měly povést.

Farmu jsme založili 29.7.1991 v areálu Školního statku Střední odborné školy v Jihlavě. Od roku 1999 je celá farma a její produkty certifikována jako Uznaný podnik ekologického zemědělství. Činnost na farmě je pestrá - každým rokem pěstujeme kolem dvaceti různých druhů plodin, chováme prasata, skot masných plemen a koně. Kvalita chovu zvířat a jejich pohoda je tou nejvyšší prioritou. V zájmu co nejnižších stresů jsme počátkem roku 2010 otevřeli vlastní bio jatka přímo na farmě. Vyjádřením úcty ke zvířatům je i snaha o co nejkvalitnější zhodnocení - unikátní zrání masa a nyní již i faremní výroba masných výrobků a uzenin bez chemie. Provozujeme eshop s vlastními závozy produktů do většiny velkých měst v ČR i faremní obchůdek pro prodej ze dvora. Za výrobek Kančí biolovečák jsme obdrželi cenu Česká biopotravina roku 2010, za Bio Konopné sádlo z přeštických prasat Česká biopotravina roku 2014, za Bio sasovskou klobásu cenu Regionální potravina 2013 Kraje Vysočina; maso a masné výrobky jsou také držiteli značky Vysočina regionální produkt. Nabízíme mnoho vlastních výrobků, u nichž dbáme na tu nejvyšší kvalitu. Zříkáme se používání i povolených syntetických aditiv (tzv. éček) - ať už v masných produktech, nebo v těch rostlinných. Snažíme se o co nejlepší soulad s přírodou ...

Současnost farmy
Farma se nachází v České republice v příměstské části krajského města Jihlava,
metropole Českomoravské vysočiny, napůl cesty mezi Prahou a Brnem a také
napůlcesty mezi Prahou a Vídní.

Farma se nachází v bramborářské výrobní méně příznivé oblasti.
• Nadmořská výška: 500 až 550 m nad mořem
• Průměrné srážky za rok: 700 až 800 mm za rok
• Průměrná teplota za rok: 6 až 7 °C

Fotogalerie
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI