Desatero pro nadýchaný muffin

Desatero pro nadýchaný muffin zpět

Aby byly muffiny nadýchané jako obláčky, to je základ. A aby se to povedlo, stačí dodržet pár základních pravidel. Sepsala jsem je pro vás do deseti bodů.

1. Při pečení jde zvědavost stranou. Nenakukujte do trouby, náhlý pokles teploty vám muffiny zaručeně vyfoukne.

 

2. Když mícháte těsto, míchejte opatrně, a klidně nechte trošku hrudek mouky. Nikdy těsto nemixujte mixérem, ale pomalu ho spojte měchačkou. Bude krásně nadýchané.

 

3. Když použijete ingredience pokojové teploty, těsto se vám nebude tolik srážet.

 

4. Dobře dodržujte přesnou váhu surovin, především u kypřícího prášku – méně je někdy více. Když ho dáte moc, bude mít opačný efekt, než chcete – muffin splaskne.

 

5. Promíchané těsto ihned pečte, protože kypřící prášek se při namočení začíná kypřit a bublat a nafukovat.

 

6. 5 minut před koncem pečení vypněte troubu a nechte v ní muffiny dojít, nejlépe do vychladnutí, nebo po chvíli troubu lehce pootevřete. Nesplasknou.

 

7. Není problém hotové muffiny zamrazit. Když je zmrazené dáte do trouby zahřáté na 180 stupňů a necháte je 15 minut, můžete rovnou podávat… nebo je prostě necháte pár hodin rozmrznout.

 

8. Košíčky před pečením plňte tak do 2/3, těsto z jedné dávky těsta vystačí asi na 12 muffinů.

 

9. Místo košíčků často používám pečící papír. Nastříhejte ho na čtverce a vložte do formiček. Cípy budou trčet nahoru a dají se víc naplnit (muffiny budou větší).

 

10. Krém aplikujte až po vychladnutí.

Autor článku:

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI