Bramboráky s kuřecím masem Tandoori masala zpět

Ingredience:
kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky4 kscibule nakrájená na tenká půlkolečka1 kspaprika nakrájen na kostičky1 ks
cherry rajčátka přepůlená větší hrstkoření Tandoori masala2 lžičkyrajčatová passata100 ml
kuřecí vývar / vodacca 50 mlmátové lístky nasekané najemno1 lžícesůl dle chuti
pepř špetka
Bramboráky:
větší brambory nastrouhané nahrubo5 ksvejce2 kshladká moukacca 5 větších lžic
česnek3 větší stroužksušená majoránka1 lžícesůl dle chuti
pepř špetka
kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky 4 ks, cibule nakrájená na tenká půlkolečka 1 ks, paprika nakrájen na kostičky 1 ks, cherry rajčátka přepůlená větší hrst, koření Tandoori masala 2 lžičky, rajčatová passata 100 ml, kuřecí vývar / voda cca 50 ml, mátové lístky nasekané najemno 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, větší brambory nastrouhané nahrubo 5 ks, vejce 2 ks, hladká mouka cca 5 větších lžic, česnek 3 větší stroužk, sušená majoránka 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Křupavá placka, šťavnaté maso, osvěžující máta - kombinace, která nezevšední. 

Včera večer se konečně maličko ochladilo a tak jsem se po dlouhé době postavila k plotně. Přemýšlela jsem, co jsem už dlouho nevařila, co bych si dala já a jak to skloubit dohromady s chuťovými preferencemi všech členů naší velké rodiny. Přeci jen ten chtěl hranolky, ta řízek, ten pro jistotu nic a vystačí si se vzduchem a já chtěla, po chvíli debatování o naší večeři, hlavně svatý klid. 
 
Nakonec to dopadlo jako vždy, vyprdla jsem se na všechny připomínky a vařila stylem "budetejístcovámdámabasta". Nedopadlo to vůbec špatně. Bramboráky s lehce kořeněnou masovou směsí ovoněnou mátou byla ta správná volba. 

Nejprve si připravte směs na bramboráky. Ve velké míse posolte nastrouhané brambory, promíchejte a nechte chvíli odstát. Po chvilce slijte vodu, kterou brambory pustí a přidejte ostatní suroviny. Posolte, opepřete a dobře promíchejte. Hotovou směs nechte odpočívat.

Ve velké hluboké pánvi rozpalte lžíci rostlinného oleje. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nezačne zlátnout. V tu chvíli přidejte nakrájená kuřecí prsa, krátce orestujte, okořeňte je směsí Tandoori masala, osolte a opepřete. Promíchejte a opékejte asi dvě minuty. Přidejte papriku i rajčata, maličko stáhněte plamen a nechte rajčátka pustit šťávu. Zalijte passatou a vývarem (pokud nemáte k ruce vývar, použijte maličko vody) a nechte dusit bez pokličky, tak dlouho, aby směs začala houstnout.
Dosolte, dopepřete pokud bude potřeba a nechte na nejmenší výkon jen prohřívat.

Na nepřilnavé pánvi opékejte bramborové placky na rostlinném oleji dozlatova z každé strany. Hotové placky uchovávejte v teplé troubě, aby nevychladly. Jakmile budete mít všechny bramboráky opečené, zamíchejte do masové směsi mátu

Podávejte společně ozdobené mátovými lístky.

Dobrou chuť! 

2015-08-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI