Bramborové válečky se švestkovým rozvarem sypané skořicovým cukrem a mandlemi zpět

Ingredience:
brambory500 ghrubá mouka + podsypání150 gvejce1 ks
sůl dle chutstrouhanka dle potřebymáslo dle potřeby
Rozvar:
pokrájené švestky4 hrsticukr3 lžícerum2 lžíce
skořice1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
mandle dle chuti
brambory 500 g, hrubá mouka + podsypání 150 g, vejce 1 ks, sůl dle chut, strouhanka dle potřeby, máslo dle potřeby, pokrájené švestky 4 hrsti, cukr 3 lžíce, rum 2 lžíce, skořice 1/2 lžičky, mandle dle chuti

Příprava

Dnes jsem konečně zpracovala lodnu švestek, uff. Dělala jsem bezpracná povidla, ale ještě mi pár švestek zůstalo, tak jsem narychlo vymyslela oběd. Musím říci, že to bylo moc dobré, takže mohu doporučit a přidávám receptík na Bramborové válečky se švestkovým rozvarem. Pokud se ptáte, proč to nejsou šišky, tak jen proto, že jsem lenoch a „nešišatím“ je.

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, vyválíme dlouhý váleček, který nařežeme a rozřežeme na stejnoměrné válečky. Připravené válečky vaříme ve vroucí vodě. Po vyjmutí válečky vložíme do mísy a přelijeme máslem, nebo rozpuštěným sádlem a můžeme servírovat – s mákem, upraženou strouhankou, nebo s ovocným rozvarem sypané skořicovým cukrem a mandlemi.

Rozvar
Švestky vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce rozvařit. Potom přidáme skořici, cukr a rum, necháme krátce probublat a je hotovo.

2016-08-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI