Bramborovo-polentové noky s rozvarem z jablek a skořice, posypané opečenou strouhankou a cukrem zpět

Ingredience:
brambory600 ghrubá mouka300 gsůl špetka
vejce1 ksžloutek1 ksopečená strouhanka nebo mletý mák dle potřeby
moučkový cukr dle potřebymáslo, rozpuštěné200 g
Jablečný rozvar:
jablka2 - 3 ksskořice špetkatřtinový cukr dle chuti
brambory 600 g, hrubá mouka 300 g, sůl špetka, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, opečená strouhanka nebo mletý mák dle potřeby, moučkový cukr dle potřeby, máslo, rozpuštěné 200 g, jablka 2 - 3 ks, skořice špetka, třtinový cukr dle chuti

Příprava

Polentové noky budou jistě želízkem v ohni pro vaše ratolesti. Chutnají výborně, jak nasladko, tak naslano. Tento recept je jednoduchý, nebojte. Za pár chvil si bude celá rodina pochutnávat na obědu, nebo malém dezertu z polenty a jablíček.

Brambory uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Poté k bramborám přisypte mouku, sůl, vyklepněte vejce i žloutek a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta válíme válečky, které nakrájíme na malé nočky či tvarujeme do šišek. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Šišky sceďte a servírujte zasypané opečenou strouhankou a cukrem a s např. rozvarem z jablek a skořice nebo mákem a cukrem a přelité máslem. Z těsta se rovněž dají udělat taštičky plněné povidly. Nebo noky využít naslano jako přílohu.

2016-01-08 Hlavní chody

Poznámka

Místo 300 g mouky můžete použít 150 g mouky + 150 g polenty.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI