Bramborovo ricottové noky s rajčaty a tymiánem zpět

Ingredience:
střední brambory4 kshrubá mouka130 gpolenta (lze nahradit stejným množstvím hrubé mouky)50 g
vejce1 ksmuškátový oříšek1/4 lžičkyrictta110 g
hrubozrnná sůl dle chutičesnek1 - 2 stroužkymásla30 g
velká rajčata4 - 5 kstymián3 snítkysušený tymián2 lžičky
střední brambory 4 ks, hrubá mouka 130 g, polenta (lze nahradit stejným množstvím hrubé mouky) 50 g, vejce 1 ks, muškátový oříšek 1/4 lžičky, rictta 110 g, hrubozrnná sůl dle chuti, česnek 1 - 2 stroužky, másla 30 g, velká rajčata 4 - 5 ks, tymián 3 snítky, sušený tymián 2 lžičky

Příprava

Léto je obdobím, kdy člověk upřednostní lehčí jídla nejen, pokud jde o chuť ale také o přípravu. Proto jsem se rozhodla udělat noky s rajčaty, a aby to nebyly jen tak obyčejné noky, přidala jsem do nich ricottu. Určitě stojí za vyzkoušení a ve spojení s rajčaty a tymiánem představují tyto noky skvělou volbu.

Noky si připravíme tak, že uvaříme brambory ve slupce do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme. Nastrouháme nebo protlačíme přes cedník. Přidáme ostatní suroviny (vejce, hrubou mouku, polentu, ricottu, sůl, muškátový ořech) a vytvoříme těsto, že kterého si vyválíme středně tenký váleček a nožem ukrajujeme noky. Noky vaříme v osolené, vroucí vodě než noky vyplavou, poté vyndáme.

Na pánvi si rozpustíme máslo a chvíli ho pražíme dohněda. Přidáme česnek nasekaný na plátky a poté snítky tymiánu a necháme chvíli opéci. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k česneku a tymiánu. Uvařené noky přidáme k rajčatové směsi, přidáme sušený tymián, promícháme a podáváme.

2017-07-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI