Bramborový salát s fazolemi adzuki a uzeným tofu zpět

Ingredience:
velké brambory4 ksfazole adzuki200 guzené tofu2 balení
jarní cibulka3 ksmrkev2 ksčesnek2 stroužky
dijonská hořčice1 lžícebílý vinný ocet2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutibílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuti
velké brambory 4 ks, fazole adzuki 200 g, uzené tofu 2 balení, jarní cibulka 3 ks, mrkev 2 ks, česnek 2 stroužky, dijonská hořčice 1 lžíce, bílý vinný ocet 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuti

Příprava

V práci jsme trochu improvizovali a v rámci kurzu vaření, s klienty poskládali tento vydatný a zároveň zdravý a chutný salát. Hodí se třeba jako letní večeře, tak ho zkuste.

Fazole v suchém stavu namočíme přes noc a rovněž si den dopředu můžeme uvařit i brambory. Odmočené fazole slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka (cca 30 minut). Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Stejně tak uzené tofu. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek prolisujeme a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Přidáme dijonskou hořčici, vinný ocet, sůl a pepř. Nakonec vmícháme zchladlé a propláchnuté fazole. Salát můžeme podávat jen takto nebo ještě zjemnit přidáním pár lžic bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Tak ať vám chutná!

2017-07-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI