Brambory s tuňákem a jogurtovým dipem zpět

Ingredience:
bramborycca 150 gfilé z tuňáka v olivovém oleji200 gřecký jogurt140 g
citronová šťáva dle chutičerné olivy dle chutičervený vinný ocet1 lžíce
hruozrnná mořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chutiolivový olej dle potřeby
brambory cca 150 g, filé z tuňáka v olivovém oleji 200 g, řecký jogurt 140 g, citronová šťáva dle chuti, černé olivy dle chuti, červený vinný ocet 1 lžíce, hruozrnná mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

S tuňákem se dá vykouzlit spousta úžasných a rychlých jídel. Mezi takové patří i můj recept na brambory s tuňákem a jogurtovým dipem. Miluji lehká a jednoduchá jídla, jejichž příprava nezabere spoustu času. Jediná věc, kterou musíte udělat, je uvařit a oloupat brambory. Zbytek už je hračka.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. V misce smícháme řecký jogurt s citronovou šťávou a vinným octem. Brambory naservírujeme na talíř, poklademe tuňákem a ozdobíme jogurtovým dipem. Nakonec vše posypeme nasekanými černými olivami, ochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem. Podáváme se zeleninovým salátkem.

2019-10-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI