Brokolice v křupavé kukuřičné strouhance zpět

Ingredience:
velká brokolice1 kssůl dle chutikukuřičná moukacca 7 lžic
vejce3 - 4 ksvoda4 - 5 lžickřupavá kukuřičná strouhanka dle potřeby
směs salátů dle potřebyhrubozrnná mořská sůl dle chutiolivový olej dle potřeby
velká brokolice 1 ks, sůl dle chuti, kukuřičná mouka cca 7 lžic, vejce 3 - 4 ks, voda 4 - 5 lžic, křupavá kukuřičná strouhanka dle potřeby, směs salátů dle potřeby, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Brokolice u nás není nikterak oblíbená zelenina, ale funguje, pokud ji tak zvaně zamaskuji. Dnes jsem zvolila její obalovanou podobu. Nedávno jsem koupila křupavou kukuřičnou strouhanku a ta se mi pro tento účel hodila nejvíce. Byla to velmi dobrá volba, protože výsledek byl opravdu křupavý. Brokolici jsem pekla v troubě, takže odpadlo i mnou neoblíbené smažení. Tato varianta je také díky kukuřičné mouce a strouhance bezlepková.

Nejprve si omyjeme brokolici, necháme okapat a vysušíme. Rozebereme ji na růžičky a tyto (syrové) osolíme. V míse si rozmícháme kukuřičnou mouku, vejce, sůl a vodu a vytvoříme těstíčko (polotekuté konzistence). Do pevného, uzavíratelného pytlíku i nasypeme kukuřičnou strouhanku. Jednotlivé růžičky brokolice pak namáčíme v těstíčku a poté dáme do pytlíku, ve kterém máme kukuřičnou strouhanku. Uzavřeme a pořádně protřepeme. Brokolice se tam krásně celá obalí. Obalené růžičky pak klademe na plech vyložený pečící folií a potřený olejem. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jakmile máme všechny růžičky brokolice obalené a vyskládané na plechu, tak je ještě pokapeme (potřeme) trochou oleje. Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut. V polovině pečení jednotlivé kousky otočíme. 

Podáváme například se směsí salátů, pokapanou olivovým olejem a posypanou hrubozrnnou solí, nebo bramborovou kaší.

2017-03-08 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu inkitchenopen.blogspot.cz.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI