Brokolicové karbanátky s bramborovo-mrkvovým pyré zpět

Ingredience:
brokolice včetně stonku (ořezaného)350 gstrouhanka + na obalení45 govesné vločky rozemleté najemno20 g
vejce1 kssůl špetkapepř špetka
sušený tymián větší špetkaolej na smažení
Bramborovo-mrkvové pyré:
brambory150 gmrkev90 gmáslo1 lžíce
citronová šťáva1 lžičkasůl špetka
brokolice včetně stonku (ořezaného) 350 g, strouhanka + na obalení 45 g, ovesné vločky rozemleté najemno 20 g, vejce 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, sušený tymián větší špetka, olej na smažení, brambory 150 g, mrkev 90 g, máslo 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Nejen krásně barevný, ale především chutný pokrm, který vás nadchne.

Brokolici rozebereme na menší části, vložíme do kastrolu, zalijeme trochou vody, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou. Když brokolice zchladne, rozsekáme jí najemno v mixéru. V míse smícháme rozemleté vločky, strouhanku, vejce, brokolici, tymián, pepř a sůl. Necháme chvíli odstát (asi 5 minut). Pokud je hmota příliš měkká, přidáme ještě trochu strouhanky. Ze směsi tvoříme karbanátky (asi 5 ks), které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 10 minut).

Brambory a mrkev nakrájíme na stejně velké kostky, které vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a osolené vaříme do změknutí. Poté je scedíme, ale necháme v kastrolu trochu vývaru. Přidáme máslo, citronovou šťávu a rozmixujeme do hladka. Podle potřeby dosolíme.

2014-05-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI