Broskvový nákyp zpět

Ingredience:
rýže1 hrnekmléko2-3 hrnkysůl1 špetka
skořice celá1/2 ksmáslo100 gvejce3 ks
moučkový cukr5 lžicvanikový cukr1 sáčekkonzervované broskve500 g
máslo na vymazání1 kousíčekšťáva z kompotu1 hrnek
rýže 1 hrnek, mléko 2-3 hrnky, sůl 1 špetka, skořice celá 1/2 ks, máslo 100 g, vejce 3 ks, moučkový cukr 5 lžic, vanikový cukr 1 sáček, konzervované broskve 500 g, máslo na vymazání 1 kousíček, šťáva z kompotu 1 hrnek

Příprava

Nákypy jsou u nás dost oblíbené , tentokrát jsem dělala broskvový a byl naprosto skvělý. Doufám, že si dle mého jednoduchého receptu pochutnáte i vy milí pažitkáři.

Mléko zahřejeme, osolíme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá. Rýží odstavíme.

Žloutky ušleháme se změklým tukem do pěny a vmícháme je do zchladlé rýže. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme k rýži.

Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu rýže . Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.


Přeji dobrou chuť!

2017-09-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI