Bulgur s kuřecím masem, červenou čočkou a červenou paprikou zpět

Ingredience:
hrubý bulgur150 - 200 gkuřecí prso1 ksstřední červená paprika1/2 ks
střední cibule1/2 ksčervená čočka3 lžícedrcený, sušený česnek1 lžíce
drcený kmín1/2 lžičkyčervená sladká paprika1/2 lžičkypetrželka kudrnka na odzobu a dochucení
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
hrubý bulgur 150 - 200 g, kuřecí prso 1 ks, střední červená paprika 1/2 ks, střední cibule 1/2 ks, červená čočka 3 lžíce, drcený, sušený česnek 1 lžíce, drcený kmín 1/2 lžičky, červená sladká paprika 1/2 lžičky, petrželka kudrnka na odzobu a dochucení, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Další rychlovka, kterou zvládne každý. Kombinace bulguru, masa, zeleniny a luštěnin je zdravou a chutnou variantou oběda či večeře. Pokud jste bulgur zatím nezkusili, tak je právě teď čas to napravit.

Oloupanou cibuli nakrájejte na půl kolečka a prsa na velmi malé kousky. V pánvi rozpalte asi 1 - 2 lžíce oleje a maso, společně s cibulí, orestujte do zlatova. Přidejte nakrájenou papriku na malé kostičky. Nechte společně chvíli restovat a přidejte červenou čočku. Osolte, opepřete, přidejte papriku, kmín a česnek. Důkladně zamíchejte. Bulgur dejte do hustého síta a třikrát řádně propláchněte. Bulgur přidejte do pánve a podlijte dostatečným množstvím vody. Aby bylo vše ponořené a ještě zhruba 1,5 cm nad. Pozvolna vařte přiklopené poklicí, dokud bulgur nezměkne. Bude to trvat asi 10 - 15 minut. Pokrm hlídejte a podle potřeby podlévejte vodou. 

Servírujte ihned teplé například s rajčatovým salátem (po vychladnutí je bulgur suchý).

Každou porci ozdobte nasekanou petrželkou.

2018-02-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI