Bulgur se šmakounem zpět

Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné1 baleníbulgur1,5 hrnkuhnědé žampiony6 ks
žlutá paprika1 ksvětší cibule1 ksčesnek6 stroužků
fenykl1/2 hlízyolivový olej trochubylinková sůl špetka
hnědá miso pasta dle chuti
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné 1 balení, bulgur 1,5 hrnku, hnědé žampiony 6 ks, žlutá paprika 1 ks, větší cibule 1 ks, česnek 6 stroužků, fenykl 1/2 hlízy, olivový olej trochu, bylinková sůl špetka, hnědá miso pasta dle chuti

Příprava

Chtěla bych vám ukázat,že zdravé vaření může i dobře chutnat...české kuchařky už vzali na milost kuskus i luštěniny, bulgur se však na jídelních stolech stále objevuje spíše sporadicky.

Zkuste dát,této neprávem opomíjené příloze šanci. Je zdravá, levná a její chuť vás mile překvapí. Na přípravu není nijak složitá a hodí se nejen jako příloha k masu, ale i do salátů, nádivek, či jako samostatný pokrm...

Bulgur ochutíme bylinkovou solí, zalijeme v misce horkou vodou v poměru 1:2 přikryjeme pokličkou a necháme odstát. Mezitím si nakrájíme šmakoun s příchutí hlívy ústřičné na kostky, cibuli, několik stroužků česneku, žlutou papriku, žampiony a fenykl. Vše na větší kousky nebo plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme na ni nakrájenou zeleninu se šmakounem a orestujeme. Po chvíli do pánve přidáme bulgur, do kterého se mezitím vsákla veškerá voda, promícháme a ještě chvíli společně opékáme. Na závěr vmícháme hnědou miso pastu a nejen dietní, ale i chutný oběd je hotov.

2014-03-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI