Bulgurový pilaf s mandlemi a rozinkami zpět

Ingredience:
bulgur125 gmandle100 gcibule1 ks
římský kmín2 lžičkyskořice1 lžičkamletý koriandr špetka
chilli špetkanesířené rozinky80 grostlinný olej dle potřeby
hladkolistá petrželka svazek
bulgur 125 g, mandle 100 g, cibule 1 ks, římský kmín 2 lžičky, skořice 1 lžička, mletý koriandr špetka, chilli špetka, nesířené rozinky 80 g, rostlinný olej dle potřeby, hladkolistá petrželka svazek

Příprava

Pro milovníky kořeněných a zároveň sladkých chutí. A petrželkou nešetřete. Rychlý oběd nebo večeře, nenáročná na přípravu. Myslím, že se bude i skvěle vyjímat na letním stole jako příloha ke grilování.

Bulgur propláchneme a zalijeme trojnásobným množstvím osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí - cca 20 minut. Přesná doba vaření záleží vždy na kvalitě a velikosti bulguru. Vodu slijeme a bulgur necháme vychladnout.

Mezitím si na sucho na pánvi opražíme mandle a odložíme stranou. Mandle si přes noc namáčím a také loupu, ale není to nutné. Předem namočené mandle jsou lépe stravitelné.

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Vmícháme koření a chvilku mícháme, až se rozvoní. Přidáme vařený bulgur, rozinky a dobře promícháme. Přilijeme malinko vody a mícháme, aby se vše dobře promísilo. Ochutnáme, dosolíme a dopepříme dle chuti. Poté smícháme s nakrájenou petrželkou a na talíři posypeme mandlemi.

2016-08-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI