Býčí žlázy na kmínu zpět

Ingredience:
býčí žlázy (3 opracované kusy)700 golej1 lžícemáslo2 plátky
celý kmín1 lžícecibule1 kssladká mletá paprika1 lžíce
česnek1 stroužekhladká mouka rozmíchaná1 lžícestudená voda250 ml
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
býčí žlázy (3 opracované kusy) 700 g, olej 1 lžíce, máslo 2 plátky, celý kmín 1 lžíce, cibule 1 ks, sladká mletá paprika 1 lžíce, česnek 1 stroužek, hladká mouka rozmíchaná 1 lžíce, studená voda 250 ml, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Když se řekne"býčí žlázy", mnohým na kůži naskáčou pupínky. Nebojte se a zkuste uvařit z této lahodné a křehké suroviny.

Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.
Česnek prolisujeme a odložíme ho stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s rozehřátým olejem a 1 plátkem másla. Přidáme kmín a restujeme přibližně 3minuty.
Do pánve přidáme maso a prudkým varem za častého promíchávání necháme odpařit všechnu tekutinu, kterou maso pustilo.
Poté zasypeme paprikou a zamícháme. Ihned zalijeme připravenou záklechtkou z vody a mouky a slabým varem vaříme 10 minut. 2 minuty před koncem přidáme česnek, máslo, sůl a pepř.
Na přílohu se hodí noky, rýže, brambory i pečivo.

Mouku můžeme nahradit solamylem. V tom případě maso promíchané s paprikou zalijeme pouze vodou a po cca 8 minutách přidáme 1 lžičku solamylu rozmíchanou v troše vody. Poté vaříme pouze 2 minuty.
Pokud na přílohu použijeme noky, můžeme je po uvaření promíchat v pánvi s měkkým masem a teprve pak servírovat.

2016-12-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI